Close

Begeleid wonen (24-uurs zorg)

Sinds de zomer van 2017 is het bij Hoeve Braamhorst mogelijk om gebruik te maken van het concept ‘Begeleid Wonen’. Op de hoeve werd al dagbesteding aangeboden voor mensen met

niet-aangeboren hersenletsel, lichamelijke en geestelijke beperkingen of gedragsproblemen.

Beide zorgconcepten kunnen nu worden gecombineerd op één locatie.

 

De naast de dagbesteding gelegen recreatiewoningen zijn omgebouwd tot 24-uurs zorgwoningen. De combinatie is uniek en een meerwaarde voor de regio. In augustus 2017 werden de eerste bewoners verwelkomd. In totaal kunnen tussen 11 en 15 bewoners, verdeeld over 5 woningen, tegelijkertijd gebruik maken van de zorgwoningen.

 

Het kleinschalige, en daarmee laagdrempelige, woonproject biedt de mogelijkheid om landelijk te wonen op korte afstand van het centrum van Baarlo. De dagbesteding en de zorgwoningen liggen op twee aangrenzende percelen. Zo ontstaat er niet alleen op zorgvlak, maar ook op het gebied van bereikbaarheid een directe verbinding. 

24-uurs zorg

Met name op het gebied van de constante bereikbaarheid van zorg onderscheidt het product ‘Begeleid Wonen’ zich van andere vormen van (ambulante) zorg. Zorg en toezicht zijn te allen tijde (24 uur per dag) binnen handbereik, met andere woorden de zorg is er wanneer de cliënt het nodig heeft.

 

Het pakket ‘Begeleid Wonen’ bevat vijf onderdelen: verblijf (huisvesting, maaltijd, huishoudelijke verzorging, sociale/ culturele activiteiten), begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en dagbesteding.

Meer weten over wonen bij Hoeve Braamhorst, neem gerust contact met ons op.

Hoeve Braamhorst biedt ook dagbesteding aan. Meer weten? Ga naar de pagina over ‘dagbesteding’.