Hoeve Braamhorst

Dagbesteding Parkinson

Bij Hoeve Braamhorst bieden we dagbesteding voor mensen met Parkinson in Limburg. Ons programma is gericht op het bevorderen van welzijn en het maximaliseren van de zelfstandigheid van onze deelnemers. We begrijpen de unieke uitdagingen van Parkinson en passen onze activiteiten hierop aan. Parkinson dagbesteding bij Hoeve Braamhorst omvat verschillende activiteiten die zowel fysiek als mentaal stimulerend zijn. Van lichte lichaamsbeweging en balans oefeningen tot creatieve bezigheden zoals schilderen en tuinieren. Elke deelnemer krijgt persoonlijke aandacht om ervoor te zorgen dat de activiteiten aansluiten bij hun individuele behoeften en mogelijkheden.

Geschikte activiteiten voor mensen met Parkinson

Onze dagbesteding voor mensen met Parkinson biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar deelnemers kunnen genieten van diverse, geschikte activiteiten voor mensen met Parkinson. We bieden gestructureerde programma’s die helpen bij het (verder) ontwikkelen van vaardigheden en het bevorderen van sociale interactie. Dit kan variëren van tuinieren en koken tot cognitieve spelletjes en ontspanningstechnieken. Onze professionele begeleiders zorgen ervoor dat elke activiteit op maat gemaakt is om de beste resultaten te bereiken. Bij Hoeve Braamhorst geloven we in de kracht van een zinvolle daginvulling die bijdraagt aan een beter leven voor mensen met Parkinson in Limburg.

zinvolle dagbesteding nah
Video afspelen

Kosten

De dagbesteding op Hoeve Braamhorst kan op een drietal manieren worden vergoed:

Wil je gebruik maken van de dagbesteding van Hoeve Braamhorst dan kun je hiervoor een WMO indicatie aanvragen bij jouw gemeente. De gemeente zal samen met jou bekijken of een indicatie voor jou van belang is en hoeveel dagen je mag komen (zorgarrangement). Mocht je een indicatie hebben dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname. Indien nodig nemen wij dan nog contact op met de gemeente.

De dagbesteding kan ook worden betaald vanuit een PGB. Ook dit kun je aanvragen bij jouw gemeente. Heb je een PGB indicatie voor dagbesteding dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname.

Mocht je voor beiden financieringen niet in aanmerking komen dan kun je de dagbesteding uiteraard ook zelf betalen, hiervoor zullen wij dan voor jou een passende offerte maken.

met elkaar
actief
onszelf

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij