Hoeve Braamhorst

Over ons

Hoeve Braamhorst is ontstaan in 2007, toen ondernemer Frank Selen, zonder enige achtergrond in de zorg, voor het eerst in aanraking kwam met deze sector en meteen werd gegrepen door de uitdagingen die het met zich meebracht. De daaropvolgende jaren, met name tot 2010, stonden in het teken van pionierswerk en buiten de kaders durven denken.

Het tegen de stroom in durven gaan, schoppen tegen de gevestigde orde en het voortdurend benadrukken van het belang van het individu en diens zorgbehoefte, vormen de rode draad in het ondernemerschap van Frank en zijn team. Dit fundament is verweven in het DNA van Hoeve Braamhorst en heeft geleid tot wat wij onze professionele ‘ boerenfamilie’ cultuur noemen.

Gelegen in het landelijke gebied van Baarlo, is Hoeve Braamhorst ontstaan uit een voormalig agrarisch bedrijf en recreatiewoningen die in samenwerking met de Gemeente Peel en Maas zijn omgevormd tot een plek voor dagbesteding en wonen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, chronische GGZ problematiek en licht verstandelijke beperkingen. In 2021 is er uitgebreid naar een locatie in Kessel, een boerderij gelegen in een parkachtige omgeving, waar wordt ingezet op bewegen, sport en gezondheid.

Bij Hoeve Braamhorst staat de mens centraal. Bewoners, deelnemers, hun naasten, medewerkers en samenwerkingspartners vormen de kern van hun proces. Door te streven naar innovatie, overstijgt Hoeve Braamhorst de financieringsschotten in de zorg en kan te allen tijde de behoefte van de doelgroep centraal blijven staan. Samen met individuen wordt gezocht naar een weg naar herstel, stabiliteit en persoonlijke groei, gebaseerd op hun eigen kracht.

Ons team ervaart dagelijks dat gezondheid niet vanzelfsprekend is, dat niet iedereen kan voldoen aan de verwachtingen en veranderingen in onze maatschappij, en toch streven we allemaal naar een plek in deze samenleving waarbij beperkingen niet leidend zijn.

Het succes van Hoeve Braamhorst ligt in het creëren van een veilige, landelijke omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn, van elkaar kunnen leren en waar samenwerken centraal staat.

Teams

Bij Hoeve Braamhorst hebben we diverse teams die elk een belangrijke rol spelen in het dagelijks functioneren van onze organisatie, namelijk team dagbesteding, team wonen, de chauffeurs en team facilitair. Ons team dagbesteding bestaat uit activiteitenbegeleiders en een bewegingsagoog. Het team wonen bestaat uit woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders die zich inzetten voor het welzijn en de ondersteuning van onze bewoners. Bij zowel dagbesteding als wonen staat systemisch werken centraal, waarbij we samenwerken met alle betrokkenen rondom de deelnemers en bewoners om de beste zorg en ondersteuning te bieden. Onze chauffeurs spelen een cruciale rol door ervoor te zorgen dat iedereen veilig van en naar onze locatie wordt vervoerd, of het nu vanuit huis is of tussen Baarlo en Kessel. Ze zetten zich in om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot onze voorzieningen. Het team facilitair zorgt voor het onderhoud van ons terrein en de interieurverzorging, waardoor onze locatie er altijd netjes en verzorgd uitziet. We zorgen voor een prettige en gastvrije omgeving voor iedereen.

Samen vormen we een hecht team, zoals wij het noemen ‘onze professionele boerenfamilie’. Net zoals in een echte familie, streven we ernaar om met respect, zorg en betrokkenheid met elkaar om te gaan. Want bij Hoeve Braamhorst geloven we dat de manier waarop we met elkaar omgaan essentieel is voor het welzijn van onze deelnemers en bewoners.

met elkaar
actief
onszelf

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij