Hoeve Braamhorst

Begeleid wonen

Onze 24-uurs zorgwoningen maakt het voor mensen mogelijk om samen, met een of twee medebewoners, of zelfstandig te kunnen wonen. In totaal kunnen tussen 11 en 15 bewoners tegelijkertijd gebruik maken van de zorgwoningen. Het kleinschalige en laagdrempelige woonplek biedt de mogelijkheid om landelijk te wonen op korte afstand van het centrum van Baarlo. De dagbesteding en de zorgwoningen liggen op twee aangrenzende percelen. Zo ontstaat er niet alleen op zorgvlak, maar ook op het gebied van bereikbaarheid een directe verbinding.

Video afspelen

24-uurs zorg

Zorg en toezicht zijn ten alle tijden, 24 uur per dag, binnen handbereik voor de bewoners. Zorg is dus aanwezig wanneer de bewoner het nodig heeft. Het is een plek waar de bewoners zichzelf kunnen zijn. Gezamenlijk geven we invulling aan een zo zelfstandig en betekenisvol leven. Hier hanteren we dezelfde werkwijze als bij de dagbesteding en gaan we op zoek naar de kracht en talenten van de bewoners.

Hoeve Braamhorst omarmt het gedachtegoed Positieve gezondheid en past dit toe in het traject. Positieve gezondheid richt zich op 6 dimensies namelijk lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Deze 6 dimensies sluiten aan op de vier onderdelen van het zorg pakket ‘begeleid wonen’, namelijk verblijf, begeleiding, persoonlijke verzorging en dagbesteding.

De dagbesteding is ook aanwezig op onze mooie locatie, zo ontstaat er niet alleen op zorgvlak, maar ook op het gebied van bereikbaarheid een directe verbinding.

Doelgroep

De grootste groep bewoners die gebruik maken van de woningen bij Hoeve Braamhorst hebben te maken met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), chronische GGZ problematiek of een licht verstandelijke beperking.

Kosten

De dagbesteding op Hoeve Braamhorst kan op een drietal manieren worden vergoed:

Wil je gebruik maken van de dagbesteding van Hoeve Braamhorst dan kun je hiervoor een WMO indicatie aanvragen bij jouw gemeente. De gemeente zal samen met jou bekijken of een indicatie voor jou van belang is en hoeveel dagen je mag komen (zorgarrangement). Mocht je een indicatie hebben dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname. Indien nodig nemen wij dan nog contact op met de gemeente.

De dagbesteding kan ook worden betaald vanuit een PGB. Ook dit kun je aanvragen bij jouw gemeente. Heb je een PGB indicatie voor dagbesteding dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname.

Mocht je voor beiden financieringen niet in aanmerking komen dan kun je de dagbesteding uiteraard ook zelf betalen, hiervoor zullen wij dan voor jou een passende offerte maken.

mens
oprecht
uniek

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij