Omgaan met niet aangeboren hersenletsel

Omgaan met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Omgaan met niet aangeboren hersenletsel, dat is de vraag die we bij Hoeve Braamhorst vaak voorbij zien komen. Maar hoe moet je nu omgaan met niet aangeboren hersenletsel? Over deze vraag wordt in deze blog meer duidelijkheid gegeven. Niet aangeboren hersenletsel, ook wel NAH genoemd, kan het leven ingrijpend veranderen. Niet alleen voor de persoon zelf heeft het grote gevolgen, maar ook voor hun naasten. Om beter te kunnen omgaan met niet aangeboren hersenletsel is het belangrijk om te begrijpen hoe het te accepteren is, welke activiteiten voor mensen met nah er zijn, een waar nah begeleiding en hulp te vinden is. Hopelijk helpt dit artikel mensen om beter inzicht te krijgen in NAH en hoe u of uw dierbare om moet gaan met niet aangeboren hersenletsel.

NAH dagbesteding in Limburg

Een van de belangrijkste stappen tijdens het leren omgaan met NAH is het vinden van passende activiteiten voor mensen met nah. Het is hierbij van belang dat de krachten en talenten van de mensen ontdekt en ontwikkeld worden. Bij Hoeve Braamhorst bieden we NAH dagbesteding in Limburg aan. Bij Hoeve Braamhorst kunnen mensen met NAH of GGZ problematiek terecht voor zinvolle dagbesteding. De waarde van het individu en kijken naar de individuele mogelijkheden en krachten is essentieel bij het vinden van activiteiten voor mensen met nah. Met de NAH dagbesteding in Limburg bij Hoeve Braamhorst kijken we dan ook naar de mensen. We zien de deelnemers en hun naasten staan en kijken gezamenlijk naar wat er wél mogelijk is. We kijken niet zo zeer naar de beperkingen, maar vraag gestuurd zoeken we naar een oplossing, gericht op de persoon zelf. We kijken naar wat onze deelnemers willen en kunnen en hoe we deze doelen gaan bereiken. Samen vinden we een passende en zinvolle invulling van de dag. Het doel? Stabiliteit, herstel, ontwikkeling en groei vanuit eigen kracht. Zo gaat Hoeve Braamhorst om met niet aangeboren hersenletsel. Interesse in NAH dagbesteding in Limburg? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Begeleiding NAH bij Hoeve Braamhorst

De juiste ondersteuning en begeleiding bij NAH helpt bij de acceptatie en verwerking. Ook helpt de NAH begeleiding van Hoeve Braamhorst bij het zinvol invullen van de dag. Er wordt samen gekeken naar doelen en wensen, om zo een zinvol en vervullend leven te leiden. We begrijpen dat elk persoon uniek is en de ondersteuning moet worden aangepast aan individuele behoeften. Dat maakt de begeleiding voor NAH bij Hoeve Braamhorst zo krachtig. We kijken naar wat er wel mogelijk is en de intensiviteit van de begeleiding van onze hangt af van zijn of haar wensen. Samen ontdekken we het pad naar een zinvol leven, waarbij de deelnemer en de naasten leren omgaan met niet aangeboren hersenletsel.

NAH hulp in Limburg

Voor NAH hulp in Limburg heeft Hoeve Braamhorst de mogelijkheden tot begeleid wonen en zinvolle NAH dagbesteding. Met 24-uurs zorgpersoneel aanwezig, is er op ieder moment zorg en begeleiding voor mensen met NAH beschikbaar. Onze creatieve en zinvolle dagbesteding biedt activiteiten voor mensen met NAH. Waarbij, ontwikkeling en groei vanuit eigen kracht centraal staan. Onze zorgwoningen, bieden 24-uurs NAH hulp aan bewoners. We nodigen u graag uit om een keer langs te komen en Hoeve Braamhorst te ontdekken. Neem contact met ons op en tot snel.

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij