Hoeve Braamhorst

Activiteiten voor mensen met NAH

Bij Hoeve Braamhorst bieden we een breed scala aan activiteiten voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Deze NAH activiteiten zijn zorgvuldig samengesteld om aan te sluiten bij de individuele behoeften en mogelijkheden van onze deelnemers. Onze dagbesteding omvat creatieve bezigheden zoals schilderen en knutselen, fysieke activiteiten zoals tuinieren, lichte sportsessies en cognitieve oefeningen die het geheugen en de concentratie bevorderen. Door deze diverse activiteiten voor mensen met NAH streven we naar een zinvolle daginvulling die zowel plezierig als therapeutisch is. De activiteiten zijn bedoeld om de kwaliteiten en talenten van deelnemers te belichten. Elke deelnemer krijgt de ruimte om op zijn of haar eigen tempo te werken, met begeleiding die aansluit bij de persoonlijke situatie.

Zinvolle activiteiten gericht op ontwikkeling

Onze NAH activiteiten zijn niet alleen gericht op het vullen van de dag, maar ook op persoonlijke groei en ontwikkeling. We geloven in de kracht van individuele talenten en moedigen deelnemers aan om hun vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Dit kan variëren van koken en bakken tot het verzorgen van dieren. Onze benadering is holistisch en richt zich op het welzijn van de hele persoon. Door de sociale interactie en de structuur die onze activiteiten voor mensen met NAH bieden, helpen we deelnemers hun zelfvertrouwen te vergroten en een gevoel van eigenwaarde op te bouwen. Hoeve Braamhorst biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd en begrepen voelt. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dagbesteding en activiteiten voor mensen met NAH, GGZ-problematiek of Parkinson.

zinvolle dagbesteding nah
Video afspelen

Kosten

De dagbesteding op Hoeve Braamhorst kan op een drietal manieren worden vergoed:

Wil je gebruik maken van de dagbesteding van Hoeve Braamhorst dan kun je hiervoor een WMO indicatie aanvragen bij jouw gemeente. De gemeente zal samen met jou bekijken of een indicatie voor jou van belang is en hoeveel dagen je mag komen (zorgarrangement). Mocht je een indicatie hebben dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname. Indien nodig nemen wij dan nog contact op met de gemeente.

De dagbesteding kan ook worden betaald vanuit een PGB. Ook dit kun je aanvragen bij jouw gemeente. Heb je een PGB indicatie voor dagbesteding dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname.

Mocht je voor beiden financieringen niet in aanmerking komen dan kun je de dagbesteding uiteraard ook zelf betalen, hiervoor zullen wij dan voor jou een passende offerte maken.

met elkaar
actief
onszelf

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij