Hoeve Braamhorst

Dagbesteding voor mensen met psychische problemen

Bij Hoeve Braamhorst begrijpen we de impact van psychische problemen op het dagelijks leven. Daarom bieden we dagbesteding voor mensen met psychische problemen, waarbij we een veilige en ondersteunende omgeving creëren. Onze dagbesteding is erop gericht om structuur te bieden, sociale interactie te bevorderen en vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen aan herstel en welzijn. We werken samen met elke deelnemer om een op maat gemaakt programma te ontwikkelen dat aansluit bij hun behoeften en doelen. Dagbesteding voor mensen met psychische problemen, zoals depressie, kan een essentieel onderdeel zijn van het herstelproces, waarbij de nadruk ligt op positieve gezondheid en persoonlijke groei en ontwikkeling van talenten.

Dagbesteding gericht op talent

Onze dagbesteding is niet alleen een plek voor ondersteuning, maar ook voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten en kwaliteiten. Bij Hoeve Braamhorst geloven we dat iedereen unieke vaardigheden heeft die tot bloei kunnen komen in de juiste omgeving. Onze dagbesteding voor mensen met psychische problemen biedt de mogelijkheid om in een rustige, landelijke omgeving deel te nemen aan activiteiten die aansluiten bij persoonlijke interesses en talenten. Samen gaan we op zoektocht naar inzichten en zelfacceptatie. Er worden doelen opgesteld en samen met partners, die vanuit dezelfde visie werken, stellen we een plan op om deze doelen te behalen. Onze dagbesteding voor mensen met psychische problemen en depressie helpt deelnemers om zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe vaardigheden te leren. Hierdoor creëren we een gevoel van voldoening en vooruitgang, wat bijdraagt aan het algemene welzijn. Ook kijken we naar de impact op de naasten en thuissituatie. Het doel is om een stabiele, veilige en leefbare thuissituatie te creëren, waar de deelnemers zo lang mogelijk kunnen blijven leven.

zinvolle dagbesteding nah
Video afspelen

Kosten

De dagbesteding op Hoeve Braamhorst kan op een drietal manieren worden vergoed:

Wil je gebruik maken van de dagbesteding van Hoeve Braamhorst dan kun je hiervoor een WMO indicatie aanvragen bij jouw gemeente. De gemeente zal samen met jou bekijken of een indicatie voor jou van belang is en hoeveel dagen je mag komen (zorgarrangement). Mocht je een indicatie hebben dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname. Indien nodig nemen wij dan nog contact op met de gemeente.

De dagbesteding kan ook worden betaald vanuit een PGB. Ook dit kun je aanvragen bij jouw gemeente. Heb je een PGB indicatie voor dagbesteding dan kijken we samen met jou of dit voldoende is voor deelname.

Mocht je voor beiden financieringen niet in aanmerking komen dan kun je de dagbesteding uiteraard ook zelf betalen, hiervoor zullen wij dan voor jou een passende offerte maken.

met elkaar
actief
onszelf

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij