Zelfstandig wonen met begeleiding

Zelfstandig begeleid wonen

Zelfstandig begeleid wonen is een belangrijke stap in het leven voor veel van onze deelnemers geweest. Bij Hoeve Braamhorst bieden we mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), chronische GGZ-problematiek of een licht verstandelijke beperking, de mogelijkheid tot zelfstandig begeleid wonen. Op onze prachtige locatie in Baarlo worden onze bewoners ondersteund bij het realiseren van deze belangrijke stap in hun leven: zelfstandig begeleid wonen in een eigen appartement of gedeeld appartement. Ten alle tijden is er hulp beschikbaar met onze 24-uurs zorg en begeleiding. De woonplekken zijn gelegen op een landelijke locatie in de mooie natuur. Tegelijkertijd is het centrum van Baarlo op korte afstand van de woningen te vinden. Aangrenzend aan de zorgwoningen ligt een perceel met dagbesteding. Zo is er een directe verbinding op zowel het zorgvlak als op bereikbaarheid.

Begeleid wonen in je eigen appartement

Begeleid wonen in een eigen appartement, die droom willen we bij Hoeve Braamhorst werkelijkheid maken. Bij Hoeve Braamhorst geloven we dat iedereen recht heeft op een plek die ze thuis kunnen noemen. Onze 24-uurs zorgwoningen maakt het mogelijk voor mensen om zelfstandig te wonen met zorg en begeleiding. Het is ook mogelijk om met een of twee medebewoners samen te wonen. We kijken graag samen naar de wensen van onze bewoners en bieden de optie tot begeleid wonen in een eigen appartement. Een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Gezamenlijk streven we naar een zo zinvol en zelfstandig mogelijk leven. We gaan samen op zoek naar de talenten en kracht van onze bewoners.

Zelfstandig wonen met zorg en begeleiding

Zelfstandig wonen met alle zorg en begeleiding aanwezig op locatie. Zorg en hulp zijn 24 uur per dag beschikbaar voor onze bewoners. Zo staan we altijd paraat om onze bewoners te helpen en begeleiden. De intensiviteit van de begeleiding met zelfstandig wonen wordt afgestemd op de situatie en de wensen van de bewoner. Bij Hoeve Braamhorst omarmen we het gedachtegoed positieve gezondheid en passen we dit toe in het traject zelfstandig begeleid wonen. Positieve gezondheid richt zich op de mentale en lichamelijke gezondheid, zingeving en kwaliteit van het leven, dagelijks functioneren en het meedoen in de samenleving. Dit sluit perfect aan op de vier onderdelen van ons zelfstandig begeleid wonen zorgpakket: begeleiding, verblijf, persoonlijke verzorging en dagbesteding. Onze bewoners kunnen ook gebruik maken van onze dagbesteding, om zo hun krachten en talenten verder te ontwikkelen.

Hoeve Braamhorst: een thuis voor zelfstandig begeleid wonen

Bij Hoeve Braamhorst vormen we meer dan zomaar een plek om zelfstandig begeleid te wonen. We zijn een plek waar warmte, verbondenheid en persoonlijke groei centraal staan. Begeleid wonen in een eigen appartement of met medebewoners, samen wordt er gekeken naar de beste oplossing. Bij ons kunnen de bewoners zelfstandig wonen met zorg en begeleiding, waarbij we samen kijken naar een passende invulling naar herstel, stabiliteit en persoonlijke groei vanuit eigen kracht. Dit alles doen we in wat we zelf een professionele ‘boerenfamilie’ cultuur noemen. Want wij geloven dat in een veilige en landelijke omgeving, met respect voor elkaars perspectieven, mensen zichzelf kunnen zijn en van elkaar kunnen leren. We nodigen iedereen van harte uit om onze prachtige locatie in Baarlo te komen ontdekken. Neem contact met ons op en kom gezellig een keertje langs. Onze warme en gastvrije medewerkers, deelnemers en bewoners heten iedereen van harte welkom. We bespreken graag samen de mogelijkheden.  

Aanmelden Werken bij / met Hoeve Braamhorst

Aanmeldformulier Werken bij